Lepokausi on tehnyt tehtävänsä, sillä kun äsken silmiini osui Joonas Konstigin kolumni Helsingin Sanomissa, teki mieleni mennä siltä seisomalta herättämään koko naapurusto ja kertoa heille ruoan evankeliumia kattilan kansia paukuttaen ja kehottaa lukemaan tämä kirjoitus. Loistavaa asiaa kerrassaan. Mahtava kolumni täynnä tärkeää asiaa löytyy tästä: Kasvirasvoilla tehdään suurta ihmiskoetta tai torstain 4.12. Hesarin Ruoka-osiosta.
Parhaita paloja: "Modernit kasviöljyt, margariineista puhumattakaan, ovat uusruokaa, synteettinen kemistin luomus, jonkinlaista ravinnon muovia. Suurin osa kasvirasvasta on siemenöljyä, ja siemenet sisältävät huomattavan paljon omega-6-rasvahappoja. Sen liikasaanti voi olla tulehdustauti- ja syöpäriski."
Olen usein sanonut itsekin, että margariini on ihan sama kuin sulattaisi muovilusikan leivän päälle. Paitsi, että se lusikka maistuu paremmalle. Ja on terveellisempi.
"Elämme nyt suuren luokan ihmiskoetta, jossa testataan, kuinka hyvin ihminen sopeutuu näihin uusiin kukkaisrasvoihin."
Hei, ethän jää koe-eläimeksi häkkiin. Meidän ei tarvitse. Jätä laaduttomat muovirasvat marketin hyllyyn ja pakene laboratoriosta, koska sinulla on vapaus tehdä niin.
Jepu jee, ihanaa istua saarnastuolissa pitkästä aikaa ja olla valmis tuomitsemaan kaikkia kaupassa kävijöitä! Ruokaterroristi is back!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti