sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Kardemumma-semifreddo

Kardemumma. Suloisen makuisella mausteella suloinen nimi. Kardemumma kuullostaa aivan idylliseltä ruotsalaiselta kylältä, jossa asuu onnellisia ja hyväntahtoisia ihmisiä.

Ystävältäni Tarulta sain vinkin tehdä semifreddoa ja maustaa sen jouluisesti kardemummalla.
Varoitus: Ohje on ihastuttavan helppo ja nopea ja saattaa siksi aiheuttaa jokailtaista semifreddon tekemistä ja syömistä erilaisilla mausteilla. Sisältää myös paljon vatkaamista.

Kardemumma-semifreddo (4 henkilölle)

3dl hyvää sokeria esim. inkkari tai kookossokeri
4 kananmunaa
5 dl kuohukermaa
2-2,5 rkl kardemummaa
suolaa

Erottele valkuaiset ja keltuaiset omiin kulhoihinsa.
Vatkaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen kardemumma.
Vatkaa valkuiset ja ripaus suolaa kovaksi vaahdoksi. Niin kovaksi, että voit kääntää kulhon ympäri. Niin, ja että vaahto ei tipu lattialle. Ripaus suolaa tekee vaahdosta kestävämmän.
Lisää keltuaisvaahtoon kermavaahto ja nostele varovaisesti valkuaisvaahto joukkoon.

Laita semifreddo pakastimeen jähmettymään. Voit laittaa semifreddon myös muottiin tai kivan muotoiseen vuokaan. Kun seos on jäätelömäistä, lohko paloja tai pyöräytä lusikalla palloja. Sopii erityisen mukavasti cappuccinon seuraksi.

Nautinnollisia, kardemumman makuisia talvihetkiä!


Oi ja voi, on kulhokin jo kaalittu ja tyhjä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti