tiistai 5. marraskuuta 2013

Tunnustuksia mustaherukkasmoothien äärellä

Ihmiseksi, joka ei syö leipää, syön yllättävän paljon leipää.
Ihmiseksi, joka ei juo kahvia, juon yllättävän paljon kahvia.
Ihmiseksi, joka syö aina aamupalan, syön yllättävän harvoin aamupalan.

Tänään menen Armaalle töihin vasta iltapäivällä, joten aion syödä aamupalan. Tosin syön aamupalani niin myöhään, että muut kutsuisivat sitä lounaaksi. Aamulla herättyäni minulle ei maistu ruoka muutamaan tuntiin, joten siksi aamupala on pikemminkin aamupäiväpala.

Aamulla on tärkeää juoda vettä. On järkevää herättää keho kunnon vesilasillisella heti, kun kömpii peittojen alta. Välillä on hyvä antaa tehoherätys keholle ja aineevaihdunnalle ja puristaa sitruunamehua kunnon luraus aamun vesilasilliseen. Sitten hieman (eli kunnon kulhollinen) teetä ja päivä voi alkaa!

Parasta mitä aamulla voi mielestäni syödä on kunnon täyteläinen smoothie. Tämän tiistain smoothie pitää sisällään 2 dl mustaviinimarjoja, 5 yön yli liotettua taatelia, 1 pienen avokadon, 1 sellerin varren ja ruokalusikallisen maca-jauhetta. Mustaherukka on ehdottomasti lempimarjani, voittaa mansikatkin mennen tullen vahvalla maullaan. Taatelit antavat makeutta, kuituja ja mm. K- ja C-vitamiinia, avokado täyteläisen rankenteen ja hyviä rasvoja ja selleri poistaa viikonlopun aika hankitut ylimääräiset nesteet kehosta...

Älä tee niin kuin minä teen, vaan niin kuin minä sanon. Syö aamulla jotakin, älä syö liikaa leipää, älä juo liikaa kahvia. Muuten, kaikista kolmesta alussa mainitsemastani tunnustuksesta voi syyttää töitä. Töissä on liian hyvää tuoretta itse leivottua leipää ja voita, liian hyvää kahvia, liian hyvää kahvia liian lähellä minua ja kaunista Iittalan kahvikuppia ja ennen töitä ei vielä maistu ruoka. Pitää varmaan ryhtyä taas opiskelijaksi, niin korjautuisvat nuokin asiat. Silloin hörpin zenmäisesti vihreää teetä, joka aamu join terveyssmoothien ja kahvia join kerran kuussa.

-Kuvittele tähän valokuva smoothiestani. Meinasin ottaa kuvan tietokoneen kuvaohjemalla, mutta koska kuvaussessio oli hyvin lähellä päättyä dramaattisesti siihen, että viehättävän väristä mustaherukkasmoothieta oli melkein pari desiä valkoisella näppäimistölläni, luovuin hankkeesta. Joskus on parempi vain käyttää mielikuvitusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti