maanantai 23. huhtikuuta 2012

Kookosta jookosta





Kookosmuffinssit

1 1/4 dl kookoskermaa (Santa Marian on lisäaineeton)
3 munaa
2 dl kookoshiutaleita
75g voita/kylmäpuristettua kookosöljyä
2 dl kookosjauhoja (tai vaikkapa spelttiä)
2 tl leivinjauhetta
1 dl kookossokeria (tai hunajaa, intiaanisokeria, steviaa...)

Sekoitetaan kookoskerma, munat ja kookoshiutaleet. Vaahdotetaan voi ja sokeri kuohkeaksi. Alkuperäisessä ohjeessa oli 2 dl sokeria, mutten härregud sentään laita 2 dl valkoista sokeria johonkin, mitä aioin itse syödä tai syöttää läheisilleni. Niinpä laitoin itse vajaan desin kookossokeria (intiaanisokeri käy yhtä hyvin), joka on kookospalmun kukasta uutettua nektaria. Ensi kerralla taidan kyllä ihan pokkana vaahdottaa munien kanssa vain hyppysellisen steviaa... Noh, tunnustettakoon nyt samalla, että alkuperäisessä ohjeessa oli myös 3 dl jauhoja, mutta enhän toki halunnut niitäkään käyttää, joten korvasin ne kookosjauhoilla. Mureuden ja koossa pysymisen takaamiseksi laitoin taikinaan varmuuden vuoksi noin teelusikallisen psylliumia. Kookoksesta hullaantuneena korvasin puolet ohjeen voimäärästä kylmäpuristetulla kookosöljyllä. Vaahdon sekaan lisätään vielä kookos-munaseos ja paistellaan 175 astetta noin 20 minuuttia.

Kookoksen makeita, kosteita ja pehmeitä muffinsseja nautittavaksi terassilla kevään auringossa! Voisi vielä sulattaa valkosuklaata ja piirrellä sillä vaikka sydämiä muffinsien päälle, jos oikein herttaiseksi heittäytyy!

Vähän vielä kevättä eteen päin, niin pääsee elämän syvimmän tarkoituksen äärelle:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti