tiistai 27. toukokuuta 2014

Letut riisijauhoista

Olen paistellut jos jonkilaisia gluteenittomia lettusia viime vuosina. On ollut mantelilettuja, on ollut rahkalettuja, on ollut kookoslettuja.

Valurautapannulla lettujen paistaminen on välillä jokseenkin haastavaa. Toisinaan lettujen paistaminen on ollut taikinan kaapimista irti pannusta ja mustien, pahiten palaneiden jäämien peittämistä hillolla ja kermalla. Vinkki: sammuta valot, jottei lettukestien väki näe repaleista letturaatokasaa lautasella.

Pannusta parhaiten irtoavan ja hienosti koossa pysyvän letun kunniamaininnan saa riisijauholetut! Tattadaa! Aplodeja! Riisijauholetut ovat myös yleisön eli syöjien ihanneletut. Onnea!

Lettujen ohje on muokattu Viljatuote -merkkisen tumman täysjyväriisijauhon pakkauksen ohukaisohjeesta.

Letut riisijauhoista:

1,5 dl tummaa täysjyväriisijauhoa
0,5 dl kookoajauhoja
1tl suolaa
2 kananmunaa
4 dl nestettä
2 rkl voisulaa

paistamiseen voita tai kookosöljyä

Riko munien rakenne kulhossa ja lisää joukkoon neste, suola ja jauhot sekä voisula. Tätä taikinaa ei tarvitse turvottaa, joten paistopuuhiin pääsee samantien. Riisijauholetut pysyvät hienosti kokonaisina, ne selviävät dramaattisista käännöshetkistä voittajina.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti