tiistai 20. toukokuuta 2014

Itsetehdyt proteiinipatukat

Kaupan proteiinipatukoiden sisällysluettelot eivät kestä päivänvaloa, joten ne täytyy tehdä itse. Onneksi niiden tekeminen on nopeaa ja helppoa. Tämä resepti antaa hyvät puitteet, joissa mellestää. Reseptiä on helppo muunnella raaka-aineiden ja makumieltymysten mukaan. Esimerkiksi pähkinät voi paahtaa ja maustaa tai yhtä hyvin käyttää sellaisinaan. Maapähkinävoin voi jättää kauppaan ja korvata kokonaan seesaminsiementahnalla eli tahinilla. Patukoissa voi käyttää mitä vain siemeniä, vaikkapa kurpitsansiemeniä, aurigonkukansiemeniä, pellavarouhetta. Mukaan voi lisätä vanilijaa tai vaikkapa kaakaota -vain makuaisti on rajana!

Ensimmäinen versioni proteiinipatukoista:

2,5 dl pähkinäsekoitusta
0,75 dl kylmäpuristettua kookosöljyä
1 dl riisiproteiinia (esim. CocoVi)
0,75 dl luomu maapähkinävoita
2 rkl tahinia
2 rkl seesaminsiemeniä
ripaus hyvää suolaa

Paahda pähkinöitä 200 asteessa noin 8 minuuttia. Murskaa pähkinät pienemmiksi. Sekoita kulhossa pähkinärouhe, kookosöljy (joka kätevästi sulaa nestemäiseksi uunista tulleiden pähkinöiden lämmössä) ja loput ainekset. Levitä massa pellille, vuokaan tai muotteihin ja laita jääkaappiin kovettumaan. Valmiista levystä voit leikata veitsellä haluamasi kokoisia paloja. Pinnalle ripottelin vielä seesamin- ja hampunsiemeniä.

Jos sana proteiini pelottaa,voit kutsua näitä myös eväspatukoiksi. Maistuvat myös ihan tavallisena välipalana ilman, että on jumpannut salilla hikipanta heiluen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti