sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Gluteeniton raparperipiirakka

Aki toi maalta nipun ihania, alkukesän riemulta tuoksuvia raparperejä. Oi kesä.
Raparpereistä valmistui tämä gluteeniton piirakka.

1 dl kookosjauhoja
2 dl tummia riisijauhoja
2 tl psylliumia
1 tl soodaa
1 dl karppisokeria eli erytrolia (kookossokeri oli loppu...)

3 dl maustamatonta jogurttia
150 g sulatettua voita

0,5-1l raparperia pilkottuna

Sekoitetaan jauhot, makeutus, psyllium ja sooda keskenään. Lisää joukkoon sulatettu voi ja jogurtti. Kaada taikina vuokaan ja lisää päälle r-r-r-raparperit. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Mehevä, tuhti, mutta kuitenkin raikas makunautinto odottaa sinua.

Kiitokset sekä äidille että Johannalle alkuperäisestä reseptistä, jonka muokkasin gluteenittomaksi ja ruokakaappini antimiin sopivaksi.

Ja hei, muistathan, että alkukesän voi säilöä tulevaisuutta varten. Pilkotut raparperit pakkasessa ilahduttavat syksyn iltoina. Mutta siihen on vielä aikaa kokonainen ihana, joutilainen, loputon ja aluton, kuuma, pitkä, kaunis, vaihteleva, jännittävä ja iloinen rakkauden kesä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti