sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Manteliletut

Gluteenittomat mantelilettuset valmistuvat käden käänteessä vaikkapa ihanaksi kiireettömän aamun aamupalaksi (sisältäen mielellään sänkyyn tarjoilun).

100g mantelijauhoja
3 luomu kananmunaa
3 dl luomu maitoa (tai maidon korviketta kuten mantelimaitoa tms.)
70 g voita
suolaa

Sulata voi. Sekoita jäähtynyt voi kunnolla vatkaten muiden ainesten kanssa.
Parhaimman näköisiä pikkulettusia saa paistamalla ne ohukaispannulla, toki myös isommalla pannulla saa paistettua kerralla useamman pienen letun.

Letuille seuraa tekee mielellään esimerkiksi hunaja, kanelilla maustettu kermavaahto, omenasose, kardemumma, raikkaat marjat tai vaikkapa omenakompotti.

Nopea omenakompotti syntyy, kun pehmentää ja hauduttaa omenalohkoja kattilassa voissa. Halutessaan sekaan voi laittaa hyvälaatuista tummaa sokeria tai hunajaa. Vaihtelua kompottiin saa lisäämällä joukkoon vaikkapa lorauksen calvadosta, mintun tai rosmariinin oksan tai tähtianiksen.

Letut maistuvat lapsuudelle, turvalle, huolettomuudelle, lämmölle ja leikille.

Maailma tarvitsee enemmän lettuja!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti