lauantai 29. syyskuuta 2012

Rakkaani -aamupalaseni

Kaiken onnen perustana on kiireettä syöty aamiainen  
-John Gunther-




Ylemmässä kuvassa on viime aikojen aamupalani. Ja välipalani. Ja iltapalani. Onhan omena-aika.
Omenapaistokseeni laitan luomuvoita, kunnon nokareet kylmäpuristettua kookosöljyä, mantelilastuja tai muita pähkinöitä. Noin 20 minuutin uunissa vietetyn laatuajan jälkeen sekoitan joukkoon lempimaustettani luomukanelia ja Pekan diilaamaa mahtavaa hunajaa. En turhaan kypsennä hunajaa uunissa, jotta siinä säilyvät kaikki ihanat entsyymit ja ravintoaineet. Loppuvaiheessa, jos hurjaksi heittäydyn, saatan heittää omppujen päälle uuniin vielä muutaman viipaleen banaania. Lämpimät banaanit tuovat eksoottista twistiä perinteiseen herkkuun.  

Alemmassa kuvassa on hieman poikkeuksellinen aamupalalisuke. Mustaviinimarjasmoothien kanssa napsin aamun kunniaksi cocktailpaloja. Tilaisuuden pukukoodina oli se tavallinen stupid-casual, johon villasukat ja yöpaita ovat takuuvarmat asusteet. Ihastuttavan makean ja rapsakan luomukesäkurpitsan päälle sipaisin Salonimen juustolan vuohen chevreä, Syrjähyppyä. Viehättävä yhdistelmä vahvaa makeutta ja voimakasta suolaisuutta.Suomen alkuperäiskarjan vuohen luomuraakamaidosta valmistettu juusto on yhdellä sanalla kuvailtuna taivaallista. Työkaverini Marikan sanoin: "Musta tuntuu, etten ole tarpeeksi hyvä ihminen tälle chevrelle." 


Aamupala -en saa unohtaa sinua. Haluan antaa sinulle, meille, yhteistä aikaa. Ansaitsemme sen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti