torstai 11. helmikuuta 2010

Sekalaisia kuvia osa 1






Sekalaisia kuvia matkan varrelta, sekalaisessa seurassa. Ylimmäisessä kuvassa opisikelijoiden päivittäistä taukojumppaa yliopistolla. No, ei vaineskaan, vaan kuvassa seisoo tukevasti castell, ihmistorni, jota opiskelijat treenasivat oikeustieteellisen aulassa. Castell on Katalonian alueella perinteeksi muodostunut tapa, johon itsekin pääsen tutustumaan varsin läheisesti.
Olin eilen castellereiden harjoituksissa Saltissa. Päälle puettiin kauluspaita, vyötärön ympärille kiedottiin tiukkaan iso musta huivi, kengät nurkkaan ja ottamaan lähikontaktia paikallisiin...onneksi niskaani ei kiivennyt Jordi, vaan noin 4-vuotias Sandra kapusi selkääni pitkin kuin pieni apina hartioille horjumaan. Koska puhun ja ymmärrän katalaania vain una mica, havahduin tilanteeseen, jossa kiipesin ilman tukea seisomaan katalaanin hartioille: katse eteen ja kädet ylös!
Alla olevassa osoitteesta löytyy kauniita kuvia torneista:
Juu.. tämä ryhmä ei kokoa noin huimia, jopa 7-kerroksisia torneja, vaan pysyttelee yksinkertaisemmissa versioissa. Ei näytä huimaavan lasten päitä, kun kapuavat pitkin kolmea selkää ylös seisomaan...
Castellereiden motto kuuluu: "Força, equilibri, valor i seny" (Strength, balance, courage and reason). Kuullostaa hyvältä!

3 kommenttia:

  1. Hiphei!
    Siellä se Anna vaan seikkailee:) Miun täytyy häpeäkseni myöntää, että ekaksi tuosta rupia-kuvasta ei tullu mieleen Lauri, vaan ruven monikon partitiivi...;P Vähän kielioppikertausta pikku-Annalle, niin ei suomi pääse vallan unohtumaan.
    Aika hurjaa touhua tuo ihmispyramidihomma! Mie varmaan vaan takertusin kynsin hampain lähimpään kaveriin kiinni, ja miut pitäs kirurgisesti poistaa...:P
    Mie en meinannu sanoa, mutta pakko vihjata, että miulla on sen luokan hippikokeilu päällä, että sieki kalpenet;) Lisää siitä parin viikon päästä, ku näkee, riittääkö miun kantti...
    Slawek muuten lähettää kuumia ja kosteita suukkoja;) Miulta kanssa:D!
    Sydämellistä ystävänpäivää, mi angelíta<3!
    T:Sirja

    VastaaPoista
  2. Hih, vain todellisella Laurin ystävällä alkaa soida kappaleet päässä Kataloniassakin;)Hii, mielenkiintoista..siis sekä teidän ihanat, kosteat terveiset että siun extremehippeily, kannatan! Kerropa kuulumisia siltäkin saralta tulevaisuudessa lisää. Rakkaita terveisiä takasin, petons!

    VastaaPoista
  3. Usko tai älä ohjelmassa kerrottiin tuosta ihmispyramidi- perinteestä!:)Aurinkoakin siellä varmaan riittää:D
    Tule pian meseen tai skypeen!
    Terveisin Suomen kylmyyteen kyllästynyt Ansa

    VastaaPoista