torstai 27. marraskuuta 2014

Terveysterroria: Ongelmana alumiini

Olen onneksi jo vuosia käyttänyt alumiinitonta luomu deodoranttia. Ikävä kyllä silloin, kun olen ollut teini-ikäinen ja alkanut käyttää deodoranttia, näistä asioista ei vielä ollut tarpeeksi tietoa. Noh, toivottavasti sanonta parempi myöhään kuin ei milloinkaan pätee tässä asiassa.

Tästä pääset klikkaamaan Yle Areenan dokumenttiin Ongelmana alumiini, joka pureutuu kattavasti alumiinin ongelmiin ja sen aiheuttamiin mahdollisiin terveyshaittoihin. Ohjelman voi katsoa 22.12. saakka.

Varsinkin tuotteissa, joita käyttää iholleen päivittäin, on tärkeää panostaa puhtauteen, luomuun ja laatuun. Tehokkaita luomu dödöjä ovat mielestäni ainakin Urtekramin ja Speickin deodorantit. Urtekramiahan saa nykyään jo ihan Prismoistakin. Speickiä varten täytyy mennä ostoksille esimerkiksi Ruohonjuureen tai muuhun ekokauppaan. Urtekramin deodorantteja saa mukavan miedon tuoksuisina. Speick näyttää ja tuoksuu laitettaessa hyttysmyrkyltä. Mutta on tehokas. Kissat ovat muuten aivan hulluina tähän tuoksuun. Testattu. Kissa kiehnäävät kainaloissa, koska dödö sisältää valeriaanaa. Jos kaipaat eläinrakkautta, käytä Speickiä!

Olen testannut useita luomu deodorantteja, mutta tähänastisen kokemukseni mukaan vain nämä kaksi ovat toimineet kunnolla. Testejä tehdessä on vahingoitettu useita paitoja...ja läheisiä.

Kannattaa muistaa, että alumiinisiin keittiöastioihin ei saa laittaa mitään kuumaa, sillä kuuma neste ja ruoka irrottavat mukaansa alumiinia astioista. Alumiinisiin astioihin voi vaikka istuttaa kukkia ja ostaa niiden tilalle lasisia tai teräksisiä astioita.

Siinä tämän viikon terveysterrori-iskuni. Raikasta päivää!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti