tiistai 22. lokakuuta 2013

Kookosöljyä, kiitos

Tätä tekstiä kun klikkaa pääsee lukemaan lyhen ja ytimekkään tekstin kylmäpuristetun kookosöljyn puolesta. Hetki sitten tätä rasvaa nimittäin parjattiin isoin otsikoin Hesarin artikkelissa. Itseasiassa siitä artikkelista en edes vaivautunut lukemaan kuin otsikon. Sen verran kalkkeutunutta tekstiä (kuten epäilemättä kirjoittajansa verisuonet) se oli, että jo pelkkä vilkaisu riitti. Tässä kuitenkin fiksu vastine sille.

Tänään olen itse laittanut aimo lusikallisen kookosöljyä töissä kahvini sekaan ja ilalla laitan sitä vielä omenapaistokseen. Kahvin seassa kookosöljy suojaa herkkää vatsaa tujulta kahvilta. Illalla saunan jälkeen käytän kookosöljyä vielä vartalovoiteena. Jos minulta kysytään lempi elintarvikettani, on vastaus ehdottomasti kookosöljy, tuo keittiö monipuolisin lasipurkki. Juomaan, niin suolaisten kuin makeiden ruokien paistamiseen, lettujen päälle, leivontaan, hiuksiin hoitoaineeksi, vartalovoiteeksi, meikin poistamiseen...Vaihtelua vartalovoiteeseen saa, kun lisää kookosöljyyn eteeristä öljyä. Joku päivä käyn ostamassa Neroli -öljyn, joka on applesiininkukkaöljyä ja laitan sitä kosmetiikkakäytössä olevan kookosöljyni sekaan. Sitten ei muuta kuin Yölintu laulamaan tätä kappaletta: Appelsiinilehtoon.

Alla oleva kuva liittyy erittäin kiinteästi aiheeseen, sillä kookosöljyä voi käyttää myös kevyenä aurinkovoiteena ja luulen, että postikortin henkilö on käyttänyt juurikin kookosöljyä keholleen... Kookosöljyssä on luonnollinen suojakerroin 3-4.



Ensi kesää ja aurinkoa odotellessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti