sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Asunnon vuokraajan opas


Hei, tässä pieni opas asunnon vuokraajalle. Mitä kannattaisi ottaa huomioon ENNEN KUIN vuokraa itselleen kämpän?

1. Pakastin. Jos elät pääosin pakastemarjoilla, ota selvää minkä kokoinen pakastin asunnossa on. Voi olla, että käytössäsi on jääpalakuution kokoinen pakastin.

2. Sänky. Ei aikuista ihmistä ole tehty nukkumaan 80cm leveällä sängyllä. Se ei ole sänky, se on sohva.

3. Äänimaailma. Kun on vahingossa vuokrannut huoneen Helsingin kenties vilkkaimmin liikennöidyn tien varrelta, voi huomata ettei päähän mahdu enää ajatuksia. Rummmm, hrrrrr, koli koli, rummmm. Korvatulpat ovat petikaverini seuraavat neljä kuukautta. Noh, ei siihen kapealle sängylle muita mahtuisikaan.

4. Palvelut. Varmista ovatko palvelut lähellä. Vankila on onneksi ihan lyhyen kävelymatkan päässä. Alakerrassa kokoontuu päihdekuntoutus. Seinänaapurina seurakunta. Check, check, check!

5. Kulkuyhteydet. Äänimaailmasta päätellen raitiovaunulinjat 8 ja 6 sekä kaikki pääkaupunkiseudun ja ehkä myös etelä-Lapin bussit kulkevat huoneeni läpi. Kätevää, hyvien kulkuyhteyksien päässä!

6. Asunnon lämmitys. Lämpeneekö uusi asuntosi kenties aurinkoenergialla, joka paistaa ikkunasi läpi ihan koko päivän tehden makuuhuoneestasi hikisen pätsin vielä syyskuussakin? Jippijei miten ekologista, seuraavaksi ostan hamppupaidan ja muutan metsään.

7. Syyt. Ja seuraukset. Mieti mitkä syyt ovat saaneet sinut vuokraamaan tämän asunnon. Vaikuttivatko päätökseesi kenties vuokranantajan musta-valko-raidalliset verhot, jotka olivat sinusta tyylikkäät? Kyllä, hyvä syy päätökseen! Savonlinnassa kävin kerran katsomassa erästä asuntoa, josta en jälkikäteen muistanut mitään muuta kuin keittiön sympaattisen pirttipöydän ja penkit. Koska keittiön pöydän ympärillä on kotona ollut aina penkit, olivat ne minusta kodikkaat. Olin valmis vuokraaman asunnon, vaikken muistanut edes seinien väriä tai kylppärin kaakeleita..


Summa summarum, onneksi sentään sitoutumiskammoisuudessani olen tehnyt vuokrasopimuksen vain joulukuun loppuun. Ja nyt on hyvä viettää seuraavat kaksi viikkoa Andalusian kuuman auringon alla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti