sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Hunajakoto






Jos matkasi sattuu joskus kulkemaan Jokioisille, astu sisälle Hunajakotoon. Jos et ole menossa sinne päinkään, käänny äkkiä ympäri ja ota suunnaksesi Jokioisten kunta.

Jokioisilla odottaa hurmaava Hunajakoto, vuonna 1920 rakennettu vanha siirappitehtaan johtajan huvila. Nykyään Hunajakoto on viehättävän persoonallinen Bed & Breakfast. Astuessani taloon tiesin, että siellä jos missä kummittelee! Narisevat lautalattiat, ikkunat salaperäiseen puutarhaan, ovi vintille... Hunajakodon kummitus oli kuitenkin lempeää sorttia, liekö johtui vanhasta siirappitehtaasta, ja antoi meidän ja muun hääjuhlaseurueen nukkkua aamuyön tuntimme makoisasti.

Hunajakoto kertoilee asukkailleen tarinoita ja talon historiaa voi suorastaan lukea huoneista. Huoneet on sisustettu  kunnostetuilla, eri puolilta Hunakotoon kulkeutuneilla tai talon uumenista löytyneillä huonekaluilla. Jokainen yläkerran huoneista on sisustettu oman värinsä mukaan. Saimme yöpyä ekstoottisessa punaisessa huoneessa, Egyptistä tuotujen lamppujen alla, toinen pariskunta uinui raikkaan turkoosissa huoneessa. Morsiuspari luonnollisestikin oli etuoikeutettu saamaan yösijakseen  eteerisen valkoisen huoneen . Yläkerrasta löytyi vielä mukava aulatila ja iso keittiö ja oleskeluhuone. Keittiöstä huolimatta aamulla kokoonuimme herkullisen tuoksun kutsumana yhdessä  aamupalalle, jonka B & B:n pitäjä oli kattanut alakerran saliin.

Huokaus. Niin täydellinen paikka. Niin täydellinen yösija onnistuneiden juhlien juhlijoille. Mukava herätä hääseurueen kanssa juhlan jälkeen saman katon alta ja hipsiä penkiltä löytyneet villasukat jalassa pitkin lautalattioita jakamaan vielä aamupalakin yhdessä. Huokaus. Täydellinen koto tällaiselle vanhojen talojen ja historian rakastajalle. Täydellinen paikka minulle, joka haaveilisi juuri tällaisen Bed & Breakfastin emännöinnistä joku päivä...

Www.hunajakoto.com -sivusto kertoo vielä lisää!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti