torstai 28. kesäkuuta 2012

Hummingbird


Hummingbird-kakku eli tutummin Kolibrikakku tahtoo kesäjuhlien pöytään. Tämä kakku suorastaan vaatii alleen hennon pitsiliinan, pinnalleen iltauringon säteet, ympärilleen vastaleikatun ruohon ilmassa viipyilevän tuoksun...

Hummingbird

300g sokeria (3,5 dl) (Kookossokeria, intiaanisokeria tai esim. karppisokeria)
3 munaa
3 dl kylmäpuristettua öljyä (alkuperäisessä reseptissä oli auringonkukkaöljyä, itse laitoin oliiviöljyä)
270g banaaneja
1tl kanelia
300g spelttijauhoja (4,5 dl)
1 tl suolaa
1tl soodaa
oikeaa vanilijaa
100g ananasmurskaa/paloja
100g pekaanipähkinöitä tai saksanpähkinöitä, osa pilkottu

Uuni 170 astetta

Sokru, munat, öljy, banaanit ja kaneli monitoimikoneessa tai käsivatkaimen avustuksella sekaisin. Vatkaa kuohkeaksi. Seoksen ei suinkaan tarvitse olla sileää, sattumat ovat sallittuja!
Lisää vähitellen joukkoon jauhot, sooda, suola ja vanilija.
Lisää ananas ja pähkinärouhe.
Kaada taikina voideltuun vuokaan, tasoittele pinta. Paista 170 astetta, 20-25 minuuttia, sen aikaa, että kakku ruskettuu kauniisti pinnalta kuin neitokainen rannalla ja kakun pinta tuntuu sormella kevyesti painaessa kimmoisalta. Anna pohjan jäähtyä.

Tällä pikkukokkiopiskelijalla ei ole keittiössään yhtään kakkuvuokaa, joten olen tehnyt pohjan uunin pellillä ja leikannut sitten kolmeen osaan ja koonnut kakun. Tai tehnyt ohuen piiraan ja päällystänyt sen. Pitäisi varmaan tehdä muutama hankinta keittiön kaappeihin.

Tässä alkuperäinen täyte ja kuorrute Kolibrikakulle: 

300g tomusokeria
50g voita
125g tuorejuustoa

Vatkaa tomusokeri ja voi. Lisää lopuksi kerralla tuorejuusto. Vatkaa kuohkeaksi, mutta älä kuitenkaan liikaa, ettei kuorrute juoksetu! Tomusokeria löytyy kaupoista myös tummempana muscovadosokerina. Myös tähän versioon kannattaa raastaa yhden luomu appelsiinin kuori.

Itse halusin raikkaamman kuorrutteen ja täytteen muhevalle kakulle. Niinpä sekoitin Mascarpone-juustoa, turkkilaista jogurttia, steviaa ja reippaasti raastettua luomuappelsiinin kuorta raikkaaksi pirteän pehmeäksi mousseksi.

Eksoottisen Kolibrikakun päälle sopivat koristeiksi etelän ja idän tulokkaat - toffeemaiset mulperit ja pirteät punaiset gojit.

Kuvista kiitos taitavalle kuvaajalle Ansalle .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti