perjantai 9. maaliskuuta 2012

Oman elämänsä turisti






Elämään tulisi suhtautua kuin olisi koko ajan matkalla. Matkustellessa muistaa havainnoida ympäristöään ja kiinnittää huomiota kauniisiin pieniin asioihin, koska muistaa katsella ympärilleen avoimin mielin. Onnen hiluja, joista aikoinaan Kataloniassakin kirjoitin, löytyy itseasiassa joka puolelta. Ne ovat valmiina näyttäytymään meille kaikille, jotka ovat valmiita hengähtämään hetkeksi, keskittymään, avaamaan silmänsä pienille asioille ympärillämme, kiinnittämään ajatuksensa johonkin. Luopumaan hetkeksi kiireestä, seuraavan hetken ajattelemisesta. Kotikaupungissaankin kannattaa suunnata katse kohti kattoja, puistoja, porttikonkeja ja patsaita -voi kohdata pieniä onnen hiluja.

Sanoihan jo suuri viisas filosofi, suuresti ihailemani filosofi Muumipappa: Maailma on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan.

Kataloniassa minulla oli aina mukanani laukussa pieni kukallinen kirjanen. Siihen kirjoitin asioita, jotka ilahduttavat minua, asioita joiden huomaaminen saa minut tuntemaan hyvyyttä ja onnea. Tähän pieneen Onnen kirjaseen kirjoitin muistiin myös lukemistani kirjoista löytyviä oivallisia sitaatteja ja mieleeni tulleita ajatuksia elämästä. Nyt huomasin, että vallan turhaan tämä kaunis pieni opus on hyllyllä käyttämättömänä! Se ansaitsee tulla käyteytyksi, luetuksi ja ennen kaikkea kirjoitetuksi aivan täyteen! Jokainen päivä on kuin lomamatka -täynnä huomionarvoisia asioita. Tiedän, että kirjasen sivuille löytyy kirjoitettavaa, missä tahansa olenkin -vaikkapa täällä koti-Suomessa turistina omassa elämässäni.

Onnen hiluja.., jotka ovat viime aikoina saaneet hymyn huulilleni:

...Raitiovaunupysäkki, jonka nimi on "Kaupunginpuutarha". Kuinka herttaista, kuinka romanttista! Kaunista kuin kesäinen päivä Suomi Filmissä.
...Pehmeät neulegraffitit julistamassa lempeää anarkiaansa
...Keskuspuiston lumivaipan alla nuokkuvat harmaat kalliot
...Pakkaspäivän aurinko
...Teen siemailu kaikessa rauhassa
...Hevoset aitauksissaan Keskuspuiston tarhoissaan
...Luomukahvin keittämien espanjalaisella mutteripannulla
...Ratsastajan kohtaaminen lenkillä Keskuspuistossa
...Sen huomaaminen, että on aikaa kirjoitella juttuja blogiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti