torstai 4. helmikuuta 2016

Gluteeniton pataleipä



Onhan se myönnettävä, että leipä on ihanaa. Rapea kuori, pehmeä sisus, päälle sulava voi... Kuola valuu jo pelkästä ajatuksesta, tunnustan.

Mutta harvemmin kaupan leipätiskillä törmää oikeasti hyvään leipään. Sellaiseen leipään, jossa ei ole turhia säilöntä- ja lisäaineita tai huonolaatuista öljyä. Siis oikeaan leipään. 

Leivän leipominen on aina tuntunut minusta työläältä. Olen myös uskonut, että koska minua ei ole vihitty Salaiseen Leivän Leipojien Kiltaan, en voisi onnistua, vaan tuloksena olisi jotain, mikä muistuttaisi enemmän rakennusmateriaalia kuin syötävää. Leivän leipominen on kasvanut mielessäni Mount Everestiksi. Kunnes kohtasin tämän reseptin ja vuori kutistui liukumäeksi!



Pataleipä on helppo ja nopea valmistaa. Tein leivän Viljatuotteen gluteenittomasta jauhoseoksesta, joka on aivan mainio seos tattaria, perunahiutaleita, pellavansiemeniä ja psylliumia.  Joukkoon lisäsin pari ruokalusikallista auringonkukansiemeniä ja lusikallisen hampunsiemeniä. 


Valmiin leivän päälle laitan lempiasioitani eli avokadoa, kananmunaa, lipstikkaa ja Herbamare-suolaa. Tai pelkkää voita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti