tiistai 12. tammikuuta 2016

Tomaattikeitto avokadolla

Tomaattikeitto ja avokadoa (kahdelle nälkäiselle tai neljälle pienemmälle vatsalle)

2 porkkanaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä

680g eli 1 pullo Biona tomaattikastiketta
4 aurinkokuivattua tomaattia
150ml kookosmaitoa

1 chilipalko tai 1/2 tl kuivattua chiliä
puolikkaan limen mehu
suolaa, mustapippuria
1 avokado (puolikas/syöjä)

tarjoiluun oliiviöljyä ja runsaasti korianteria




Keitä porkkanat ja sipulit pehmeiksi. Säästä keitinvettä keittoon noin 2,5 dl. Lisää joukkoon tomaattimurska, pilkotut aurinkokuivatut tomaatit, chili sekä suola ja pippuri.  Lisää joukkoon kookosmaito ja limen mehu. Anna kuumentua ja muhia hetki ja soseuta keitto sitten sileäksi.

Halkaise avokado, poista kivi. Viillä veitsellä avokadon hedelmälihaan ristikko ja kaavi näin syntyneet avokadon palaset lusikalla keittolautasen pohjalle. Kaada kuuma keitto avokadon päälle, silppua päälle paljon korianteria (paitsi, jos kuulut siihen 15% eurooppalaisista, jotka geneettisen perimänsä takia inhoavat korianterin makua) ja öliiviöljyä.

Tässä keitossa yhdistyy monta suosikkimakuani -tulinen chili, pehmeä kookos ja raikas korianteri. Sekä tietenkin ruokavalioni kestotähti, perustuskivi, luottoystävä ja lempilapsi avokado

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti