maanantai 11. toukokuuta 2015

Gluteeniton suklaakakku bataatista



Suklaakakku bataatista 

Itse pohja:

100g tummaa suklaata
1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä (tai voita)
3 kananmunaa
1/2 dl hunajaa (tai vaahterasiirappia tai kookospalmusokeria)
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta 
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kookosjauhoa
150 g bataattia

Keitä kuorittu bataatti kypsäksi ja muussa se. Sulata suklaa ja kookosöljy vesihauteessa. Voit kätevästi sulattaa ne samaan aikaan astiassa kiehuvien bataattien päällä.Vatkaa munat ja makeutus vaahdoksi. Yhdistä kaakaojauhe, leivinjauhe ja kookosjauhot keskenään.

Vatkaa suklaa-kookosöljy-seos muna-makeutus-vaahtoon ja lisää joukkoon vielä kuiva-aineet ja muussattu bataatti.

Paista 160 asteessa noin 25-30 minuuttia.

Päällys:

1 iso kypsä avokado
2 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa
2-3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä

Surauta kaikki ainekset sekaisin sauvasekoittimella ja levitä kakkupohjan päälle. Päällysteeseen voit lisätä 1 rkl vahvaa espressoa tai luomu pikakahvijauhetta, jos haluat lapsuuden mokkapalakokemuksen.

Nämä "mokkapalat" ovat erittäin maukkaita ja eivät maistu lainkaan yhtä terveelliselle kuin ovat. Tieto lisää tuskaa, joten en kerro vierailleni kuin vasta syömisen jälkeen, että kakussa on bataattia ja avokadoa. En anna ennakkoluuloille mahdollisuutta. Lisäksi on hauska arvuutella syödessä, mitä kakkupohjassa oikein onkaan.

Parhaimmillaan kakku on mielestäni seuraavana päivänä makujen tiivistyttyä jääkaapissa. Raikkaan minttukakun saat käyttämällä tummaa minttusuklaata ja ekstrapotkua lisäämällä muutaman tipan eteeristä piparminttuöljyä.

Vinkin tähän terveelliseen ja herkulliseen leivonnaiseen sain Johannalta, kiitos kiitos. Alkuperäinen ohje löytyy täältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti