lauantai 30. toukokuuta 2015

Töitä, töitä, töitä tehdään....

Niinä päivinä, kun työpäivä alkaa orvokkien keräämisellä hyvässä seurassa auringon hymyillessä raikkaassa Lauttasaaressa, tietää universumin kuuntelevan.



Myös niinä työpäivinä, kun kesken töiden voi haaveilla uivansa ketunleipien keskellä ja on seurassa, jossa voi kertoa sen ääneen, tietää olevansa onnekas.


Niinä työiltoina, kun saa tarjota ihmisille kuohuvan koivunmahla-marja-juoman, tietää tehneensä jotain hyvää.




sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Aika on minun aarteeni



J.M.Colterin sanoin:

"Aika on aarre. Eräs onnellisuuden salaisuuksista on se, että annat itsellesi aikaa tehdä se mikä pitää, ja sen jälkeen annat itsellesi aikaa tehdä sitä mitä haluat.

Muista, että elämä on lyhyt. Se koostuu kultaisista hetkistä, tarpeista, toiveista, muistoista ja unelmista. Silloin kun tuntuu, että nuo asiat ovat kadonneet arkipäivän hälinässä, sinun on löydettävä ne uudelleen. Päivät ovat liian arvokkaita tuhlattaviksi.

Löydä aikaa, tee aikaa, ota aikaa...
jotta voisit rakastaa, hymyillä, tehdä jotain palkitsevaa ja syvästi henkilökohtaista ja ehdottomasti sinun aikasi arvoista. 

Aika on sinun omaisuutesi, ja voit käyttää sitä tuomaan enemmän iloa itsellesi ja muille koko elämäsi ajan. Aika on sinun aarteesi."


Aika on minun aarteeni, oikeastaan ainoa omaisuuteni. Arvostan ja vaalin sitä, olen siitä kiitollinen. Kevät herättää minussa aina pienen haikeuden, pienen pelo onnen keskellä: rakas aika, älä kulje niin nopeasti. Hidasta. Haluan ehtiä ihailla jokaista silmua, tervehtia jokaista auringonsädettä, huomata jokaisen kevään merkin. Hupsua tiedän sen, mutta tämä kultaakin kalliimpi vuodenaika kiiruhtaa mielessäni niin nopeasti. 



Olen löytänyt moton itselleni, ehkäpä myös oikeutuksen elämätavalleni:

"Aika on sinun omaisuutesi, ja voit käyttää sitä tuomaan enemmän iloa itsellesi ja muille koko elämäsi ajan. Aika on sinun aarteesi."





maanantai 11. toukokuuta 2015

Gluteeniton suklaakakku bataatista



Suklaakakku bataatista 

Itse pohja:

100g tummaa suklaata
1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä (tai voita)
3 kananmunaa
1/2 dl hunajaa (tai vaahterasiirappia tai kookospalmusokeria)
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta 
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kookosjauhoa
150 g bataattia

Keitä kuorittu bataatti kypsäksi ja muussa se. Sulata suklaa ja kookosöljy vesihauteessa. Voit kätevästi sulattaa ne samaan aikaan astiassa kiehuvien bataattien päällä.Vatkaa munat ja makeutus vaahdoksi. Yhdistä kaakaojauhe, leivinjauhe ja kookosjauhot keskenään.

Vatkaa suklaa-kookosöljy-seos muna-makeutus-vaahtoon ja lisää joukkoon vielä kuiva-aineet ja muussattu bataatti.

Paista 160 asteessa noin 25-30 minuuttia.

Päällys:

1 iso kypsä avokado
2 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa
2-3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä

Surauta kaikki ainekset sekaisin sauvasekoittimella ja levitä kakkupohjan päälle. Päällysteeseen voit lisätä 1 rkl vahvaa espressoa tai luomu pikakahvijauhetta, jos haluat lapsuuden mokkapalakokemuksen.

Nämä "mokkapalat" ovat erittäin maukkaita ja eivät maistu lainkaan yhtä terveelliselle kuin ovat. Tieto lisää tuskaa, joten en kerro vierailleni kuin vasta syömisen jälkeen, että kakussa on bataattia ja avokadoa. En anna ennakkoluuloille mahdollisuutta. Lisäksi on hauska arvuutella syödessä, mitä kakkupohjassa oikein onkaan.

Parhaimmillaan kakku on mielestäni seuraavana päivänä makujen tiivistyttyä jääkaapissa. Raikkaan minttukakun saat käyttämällä tummaa minttusuklaata ja ekstrapotkua lisäämällä muutaman tipan eteeristä piparminttuöljyä.

Vinkin tähän terveelliseen ja herkulliseen leivonnaiseen sain Johannalta, kiitos kiitos. Alkuperäinen ohje löytyy täältä.


tiistai 5. toukokuuta 2015

Valon kuvaaja






La luz, la llum, light, das Licht, la lumière, valo.