maanantai 16. maaliskuuta 2015

Paahdettuja tomaatteja ja lampaankääpää

Ken syksyllä lampaankäävän löytää, saa herkkua talvella pöytään. Olen erittäin innoissani lampankäävistä. Isoja sieniä: kori täyttyy nopeasti. Helppoja tunnistaa. Monikäyttösiä.

Löysin  Ekolosta tarjouksesta hieman pehmenneitä luomu tomaatteja. Tavallisesti en talvella osta koskaan tomaatteja kaupasta, vaan odotan suomalaista satokautta. Huomaamattani olen ollut hieman fenno viime vuosina -ei ole mitään järkeä ostaa ulkomailta raahattuja ravinneköyhiä vihanneksia ja hedelmiä satokautemme ulkopuolella. Enkä edes vielä ole saanut keripukkia, kaikki hampaat tallella!

Noh, nyt kuitenkin tartuin tomaattitarjoukseen ja vesikielellä, keripukki ilmeisesti kintereillä päätin aateloida nämä luomuherkut uunissa paahtamalla.

Paahdoin tomaatteja uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Päälle hyvälaatuista suolaa, mustapippuria, oliiviöljyä ja runsaasti kuivattua lipstikkaa -tuota luonnon omaa aromivahvennetta. Paahdettuja tomaatteja voi käyttää lisukkeena monien erilaisten ruokien kanssa tai lisätä vaikkapa pasta-annoksiin tuomaan mehevyyttä, väriä ja syvempää makua.

Liotin kuivattuja lampaankääpiä ensin vedessä puolisen tuntia, jotta ne pehmenivät. Pieni, nopea freesaus pannulla voissa kera sipulin ja valkosipulin, mustapippurin ja suolan.

Pastaa tekee toisinaan mieli, joten kaivoin kaapista gluteenittoman riisifusillin. Voilà -yhdistänpä riisipastan, lampaankäävät ja uunissa paahdetut tomaatit! Pikaruoka valmis.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti