keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Tomaatti-linssikeitto


Tomaatti-linssikeitto on helppoa pikaruokaa talven pakkaspäiviin. Yksinkertaista, herkullista, helposti muunneltavaa, terveellistä. Kaikkea mistä Anna tykkää, siis!

Tällä ohjeella saa annoksen neljälle. Tai kuten meidän tapauksessamme kahdelle nälkkäiselle kahdeksi päiväksi.

1dl punaisia linssejä
1 keskikokoinen sipuli
1 valkosipulinkynsi

1l tomaattisosetta (esim. Bionan luomu, lasipurkissa)
suolaa, mustapippuria, hunajaa
chiliä, jeeraa

(halutessasi raastettua inkivääriä)


Huuhdo punaiset linssit huolellisesti ja keitä niitä pakkauksessa ilmoitettava aika, noin 10-15 minuuttia. Pilko sipuli ja valkosipuli. Freesaa kattilassa voissa sipulia, valkosipulia ja mausteita. Lisää  joukkoon keitetyt linssit ja sekoita. Lisää tomaattimurska. Huuhdo tomaattimurskapullosta vedellä kaikki kattilaan, samalla saat jäämät pullosta ja hieman lisänestettä keittoon.

Kiehauta ja anna muhia kattilassa, ihan sen verran kuin sinulla on aikaa. Lisää keittoon hunajaa tai hyvälaatuista sokeria taittamaan tomaatin makua. Lisää suola, mustapippuri ja tarvittaessa muita mausteita.

Keiton luonnetta saa helposti muutettua vaihtelemalla mausteita. Esimerkiksi raastettu inkivääri chilin kanssa saa aikaan mukavan eksoottisen ja lämmittävän keiton. Voit soseuttaa keiton, jos haluat tasaisen lopputuloksen, mutta linssit ovat myös mukavia sattumia.

Täyteläisyyttä ja ruokaisuutta voit lisätä vielä laittamalla annoksiin esimerkiksi mozzarellaa tai raejuustoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti