maanantai 26. tammikuuta 2015

Gluteeniton porkkanakakku

Porkkanakakku. Klassikko. Minut haukkaus porkkanakakkua vie Cafe Frescoon Fuengirolaan. Maistan heti myös kuuman cafe con lechen, kuulen ympärilläni englannin ja espanjan puheensorina, iloiset tervehdukset ja kuulumisten vaihdot. Tunnen lämmön ja melkein kuulen meren aaltojen tasaisen pauhun. Ja linja-autojen pauhun, koska rehellisyyden nimissä on kerrottava, että Frescossa ne ovat lähempänä kuin meri.

Minulla ei itseasiassa ollut sopivan pientä vuokaa, johon tällä testimäärällä olisi tullut järkevän paksuinen kakku, joten teinkin kakusta muffinsseja. Ohjeella saat 8 muffinssia. Jos tuplaat ohjeen, saat mukavan paksuisen muhkean kakun.



Kakkutaikina:

1 kananmuna
3 rkl kookossokeria
1 dl turkkilaista jogurttia
40 g sulatettua voita
2-3 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä

1/2 tl soodaa
0,5 dl kookosjauhoja
0,5 dl riisijauhoja
1 tl psylliumia

1/2 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
1/2 tl jauhettua inkivääriä
tai kuten itse raastoin inkiväärijuurta noin 2 cm palan

1,5-2 dl porkkanaraastetta

Paista 170 astetta noin 20-25 minuuttia MUM eli Minun Uunin Mukaan. SUM, Sinun Uunin Mukaan voi olla jotain muuta.

Päällys:

1/2 pakettia Arla Apetina tuorejuustoa (koska se on ainut lisäaineeton tuorejuusto, jota Suomesta taitaa löytyä)
2 rkl sitruunamehua

Eihän se vaatimattomuus ketään oikeasti kaunista, joten on todettava, että todella hyvää tuli. Ihanan mehevää, täynnä makua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti