perjantai 18. huhtikuuta 2014

Hakaniemen Café-Tienda España

Varomaton katujen kulkija kävelee helposti Cafe-Tienda Españan ohitse. Tarkkaavaisen täydellisen kahvilan etsijän silmät kuitenkin tarttuvat ikkunasyvennyksien taakse kätkeytyvään viehättävään pikku liikkeeseen.

Cafe-Tienda España on nimensä mukaisesti kahvilan lisäksi kauppa. Tai kaupan lisäksi kahvila.
Juustotiskiltä löytyy laadukas valikoima juustoja. Omia suosikkejani ovat lampaan raakamaidosta valmistetut juustot. Nytkin jääkaapissa odottaa miedosti savunmakuinen lampaanmaitojuusto. Vitriinistä löytyy myös muun muassa espanjalaisia makkaroita, katalonialaista leipää ja espanjalaistyylisiä leivonnaisia.

Hyllyillä seisovat mielenkiintoiset oliiviöljypullorivistöt, joista yksi on kauppiaan kehuma maailman paras oliiviöljy. Sertifikaatti löytyy! Kaupppias on innostunut ja osaava, olen saanut maistaa kaikkia juustoja ja löytää oman suosikkini. Tämä on hyvän tuulen ja ilmapiirin paikka, jossa voi lievittää Espanjan ikävää ja kaipuuta.

Cafe-Tienda España löytyy Hakanimestä osoitteesta Sörnäisten rantatie 1. Juuri sopivasti Ruohonjuuren vieressä, ostosten jälkeen voi istahtaa juomaan cortadon ja täydentää ruokaostoksia vielä vaikkapa palasella maittavaa juustoa. Tai laadukasta öljyä. Vai sittenkin suolaa kauniissa purkissa. Tai ehkä chutneytä pääsiäiseen. Paras opetella vielä hetki espanjaa espanjankielisestä lehdestä, tilata toinen kupponen ja harkita.

Kevättuulta purjeisiin ja kohti etelä-eurooppalaista tunnelmaa Hakaniemessä!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti