torstai 24. huhtikuuta 2014

Riippumattoajattelijan kirjanurkkaus


Eilen vietettiin Ruusun ja kirjan päivää ja Kataloniassa on samalla juhlittu värikkäästi Sant Jordin eli Pyhän Yrjön päivää. Päivän kunniaksi mielessäni pyöri Cecilia Samartinin kirja Senor Peregrino. Satumainen, mutta kuitenkin realistisessa maailmassa pysyttelevä kirja. Senor Peregrino sai minut huokailemaan kaihoistasti. Kirja toi mieleeni Paolo Coelhon kirjat. Eikä pelkästään Santiago de Compostelan pyhiinvaelluksen tähden. Senor Peregrinossa on coelhomaista sadun ja toden risteämistä, elämän peruskivien kääntelyä sekä vahva latinalaisen Amerikan ja espanjalaisuuden henki. Pitkästä aikaa viivyttelin viimeisten lukujen lukemista: En halunnut luopua kirjan maailmasta. Toisaalta halusin kipeästi tietää, kuinka tarina päättyy.

Seuraavaksi haluan lukea Senor Peregrinon tarinan itsenäisen jatkon, La Peregrinan. Samartinin edellinen lukemani kirja, Nora&Cecilia, vei minut lopulta matkalle Kuubaan. Onneksi lennot Kataloniaan juhannukseksi on jo varattu, joten voin huoletta alkaa lukea Espanjaan sijoittuvaa La Peregrinaa.

Jo muutaman vuoden olen kaipaillut Gil Adamsonin kirjaa Help me, Jacques Cousteau. Näin kirjan muutama vuosi sitten Riian lentokentän kirjakaupan pokkaripinossa ja lapsena Cousteaun luonto-ohjelmia silmät pyöreänä katsoneena teki kirjan nimi minuun vaikutuksen. Etsin sen vielä käsiini ja luen riippumatossa kesällä.

Kesällä, joka on jo ihan lähellä. Itseasiassa kesän kaunis serkku, kevät-kesä, on jo täällä. Jos Suomen kesää alkaa viettää vasta kun Suvivirren viimeiset tahdit hiljenevät ja lopettaa jo syyskuun alkuun, jää se aivan liian lyhyeksi. Hiirenkorvat vilkuttavat täällä jo auringolle, joten julistan kevät-kesän saapuneeksi.




perjantai 18. huhtikuuta 2014

Hakaniemen Café-Tienda España

Varomaton katujen kulkija kävelee helposti Cafe-Tienda Españan ohitse. Tarkkaavaisen täydellisen kahvilan etsijän silmät kuitenkin tarttuvat ikkunasyvennyksien taakse kätkeytyvään viehättävään pikku liikkeeseen.

Cafe-Tienda España on nimensä mukaisesti kahvilan lisäksi kauppa. Tai kaupan lisäksi kahvila.
Juustotiskiltä löytyy laadukas valikoima juustoja. Omia suosikkejani ovat lampaan raakamaidosta valmistetut juustot. Nytkin jääkaapissa odottaa miedosti savunmakuinen lampaanmaitojuusto. Vitriinistä löytyy myös muun muassa espanjalaisia makkaroita, katalonialaista leipää ja espanjalaistyylisiä leivonnaisia.

Hyllyillä seisovat mielenkiintoiset oliiviöljypullorivistöt, joista yksi on kauppiaan kehuma maailman paras oliiviöljy. Sertifikaatti löytyy! Kaupppias on innostunut ja osaava, olen saanut maistaa kaikkia juustoja ja löytää oman suosikkini. Tämä on hyvän tuulen ja ilmapiirin paikka, jossa voi lievittää Espanjan ikävää ja kaipuuta.

Cafe-Tienda España löytyy Hakanimestä osoitteesta Sörnäisten rantatie 1. Juuri sopivasti Ruohonjuuren vieressä, ostosten jälkeen voi istahtaa juomaan cortadon ja täydentää ruokaostoksia vielä vaikkapa palasella maittavaa juustoa. Tai laadukasta öljyä. Vai sittenkin suolaa kauniissa purkissa. Tai ehkä chutneytä pääsiäiseen. Paras opetella vielä hetki espanjaa espanjankielisestä lehdestä, tilata toinen kupponen ja harkita.

Kevättuulta purjeisiin ja kohti etelä-eurooppalaista tunnelmaa Hakaniemessä!




keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Indiedays inspiration day ja Happily Ever After

Ansan ja Ansan Happily Ever After -blogin kutsumana osallistuin viiime lauantaina Indiedays inspiration day -bloggaritapahtumaan. Tilaisuus järjestettiin kauniilla Katajanokalla, ravintola Sipulin talvipuutarhassa.

Tapahtumassa pääsimme kuuntelemaan englantilaisen valokuvaajan Damien McGillicuddyn värikästä luentoa valokuvauksen saloista ja ennen kaikkea valon ja valaistuksen merkityksestä. Saimme myös seurata rentoa ja viihdyttävää kuvaajaa itse työssään. McGillicuddy oli muuten Olympuksen käyttäjä.

Lisäksi päivämme täyttyi kauniista cocktailpaloista, meikistä, loputtomasta mainosvirrasta, kameran räpsäyksistä, mielenkiintoisista uutuuksista niin vaatteiden, sisustuksen kuin meikkienkin saralla. Olen alkanut kilttiniä pikkutyttönä vähitellen uskomaan äitiä. Äiti taitaa olla oikeassa siinä(kin), että naisella pitäisi aina olla huulipunaa. Mitä punaisempaa sen parempi. Lumenen pisteellä huuliini sipaistiin oranssia huulipunaa, joka oli itseasiassa aika ihastuttavaa. Täytyy etsiä löytyisikö jonkin luonnonkosmetiikkamerkin valikoimista kesäksi porkkanahuulet. Kritisoin mielessäni hieman tapahtuman ja blogimaailman kaupallisuutta, mutta himoitsen heti minulle kohdistettua mainontaa...Toimii siis!

Päivä oli ihastuttavan erilainen! Muistin jälleen mitä kaikkea sitä voikaan elämässä tehdä. Pitää vain ottaa rohkeasti osaa ja astua pois merkityltä pelikentältä.












sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Supisuomalainen synttärikakku


Syntymäpäivänäni minua odotti töissä Armaalla tälläinen kakku. Oikein kynttiläkin vielä. Aika armaita ovat.