500 g pieniä punajuuria
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl voita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 dl Sun Speltin spelttihelmiä
1 1/2 dl valkoviiniä
5 dl kasvislientä
2 dl raastettua parmesaania
4 rkl smetanaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 dl Sun Speltin spelttihelmiä
1 1/2 dl valkoviiniä
5 dl kasvislientä
2 dl raastettua parmesaania
4 rkl smetanaa
tuoretta
timjamia
mustapippuria
suolaa
Kuori ja lohko punajuuret. Ripottele päälle hieman suolaa, mustapippuria ja loraus öljyä. Paahda punajuuria 200 asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia. Punajuuret voi paahtaa myös kokonaisina suolapedilä ja kuoria jäähtyneinä.
mustapippuria
suolaa
Kuori ja lohko punajuuret. Ripottele päälle hieman suolaa, mustapippuria ja loraus öljyä. Paahda punajuuria 200 asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia. Punajuuret voi paahtaa myös kokonaisina suolapedilä ja kuoria jäähtyneinä.
Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuulota sipulia ja valkosipulia kattilassa öljy-voi-seoksessa. Lisää joukkoon speltti. Lisää valkoviini. Kaada valkoviiniä kokin lasiin. Maistele viniä ruoan valmistuksen aikana raaka-aineiden laadun tarkkailun nimissä. Kypsennä spelttihelmiä noin
5 min, tai kunnes neste on imeytynyt spelttiin. Kaada joukkoon ensimmäinen kauhallinen kasvislientä ja anna sen imeytyä speltteihin. Kun neste on imeytynyt, lisää toinen kauhallinen. Anna risoton kypsyä hiljalleen miedolla lämmöllä ja lisää kasvisliemi risottoon kauhallinen kerrallaan.
Kypsennä risottoa noin 20–25 minuuttia kunnes speltti tuntuu mukavan kypsältä.
Sekoita parmesaaniraaste, smetana ja timjami spelttirisottoon. Lisää paahdetut punajuurilohkot. Mausta mustapippurilla ja hyvälaatuisella suolalla. Lisää spelttisiroton päälle halutessasi vielä pieni nokare smetanaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti