tiistai 7. syyskuuta 2010

La revolució comença a la cuina!

Luin maanantain Maaseudun Tulevaisuudesta, että Ruotsissa, Malmön kouluissa, luomun osuus kouluruoassa on 43 prosenttia. Suolaksi haavoihini lehtijuttu ripottelee tiedon siitä, että ruoka valmistetaan samalla budjetilla kuin ennenkin. Jos minulla olisi lapsia, lähettäisin heidät välittömästi lappukaulassa sotalapsiksi Ruotsiin. Täällä Suomessa ruokavallankumous on vasta alkamassa, parempi olisi pilttien olla Malmössä syömässä turvallisempaa ruokaa, kunnes Suomi saa asiansa kuntoon.

"Kauppa määrittelee luomun erikoistuotteeksi. Siitä seuraa korkeampi katevaatimus", toteaa KKK-vihannes Oy:n toimitusjohtaja Esa Kivioja Maaseudun Tulevaisuuden haastattelussa. Kiviojan mielestä Suomen keskusliikevetoinen kaupan rakenne aiheuttaa luomutuotteiden hinnoiteluongelman.

Kaupungeilla ja kunnilla olisi kaikki valta taivaassa ja maanpäällä lisätä puhtaiden luomutuotteiden käyttöä julkisissa ruokavalinnoissa. Kyse on arvoista ja yksinkertaisesta valinnasta. Palvelukotien, sairaaloiden, koulujen ja päiväkotien asukkaat haukkaavat päivittäin ison haukun ruoasta, jonka laadusta ei tällä hetkellä tunnu Suomessa piittaavan kukaan. Lapset kouluissa ja hoitopaikoissa saisivat hyvän alun elämälle ja kunnon esimerkin oikeista ruokailutottumuksista varhaisessa vaiheessa, jos ruoan alkuperään ja laatuun alettaisiin vihdoin kiinnittää huomiota.

La revolució comenca a la cuina -vallankumous alkaa keittiöstä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti