tiistai 15. joulukuuta 2015

Maidoton riisipuuro



Vegaaninen riisipuro

2 dl Urtekramin luomu puuroriisiä
0,8l-1 l Oatlyn luomu kauramaitoa
suolaa

luomu kanelia ja vaahterasiirappia

Kuumenna kauramaito ja lisää joukkoon puuroriisi. Sekoittele, sekoittele. Muista pitää levyn lämpötila kohtuullisena, sillä maltillisella miedolla lämmöllä riisipuuronsa keittelevän ei tarvitse hinkata kattilan pohjaa myöhemmin. Kauramaidon etu on paitsi maidottomuus myös se, että siitä suurin osa on vettä, joten se ei pala kauhean helposti pohjaan. Riisipuuro on valmista noin 40-45 minuutin hauduttamisella. Voit rauhallisin mielin katkaista levyn lämmön jo 30 minutin kohdalla ja antaa puuron hautua omassa lämmössään kannen alla lopun aikaa.


Vaikka muut ainekset eivät olisikaan luomua, niin kanelin kohdalla ei pidä tinkiä. Aito luomulaatuinen kaneli on myrkytöntä ja makukin pehmeämpi kuin kiinalaisessa cassia-kanelissa.





maanantai 7. joulukuuta 2015

Mä olen tässä -sua varten. Ja niin on musiikkivideokin.


Mä olen tässä -kampanjan valokuvista koottu video on valmiina sulostuttamaan joulukuun tuulisia päiviä. Tästä kampanjasta voisi kyllä jakaa Hempeyden Nobelin 2015.

Hienoa viikkoa!

tiistai 1. joulukuuta 2015

Joulukuun ensimmäisen ajatuksia





Ei ole helppoa olla kuin minä: eteläeurooppalainen vangittuna pohjoiseurooppalaisen ruumiiseen. Saisikohan tähän trans-maantieteellisyyteen Kela-korvauksia?  

Ensimmäinen ajatukseni tänä aamuna raottaessani silmäluomiani oli kirkasvalolamppu. Se täytyy hankkia. Sitten aloitan talviaamuni lampun äärellä, laitan jalat omatekoiseen mereen eli pesuvatiin, jossa on suolaa ja vettä ja hipelöin keräämiäni simpukoita. 
Que auténtico!




sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Kampanja rakkauden puolesta


Ystäväni Mikko Harju on laittanut alulle mielettömän someilmiön. 

"Mä uskon, että tän kamppanjan avulla voidaan auttaa ihmisiä uskomaan aitoon rakkauteen. Kuuntele biisi --- ja lähde sen jälkeen muuttamaan maailmaa paremmaksi." 

Mä olen tässä on Mikon juuri julkaistu rakkauslaulu, mutta sen lisäksi Mä olen tässä on myös kampanja rakkauden puolesta.

Facebookissa sivuilla https://www.facebook.com/events/156208968066251/ ja Instagramissa hästägillä #mäolentässä ihmiset voivat jakaa oman rakkaustarinansa ja kuvansa. Sivuilla on valtava määrä kuvia ja upeita tarinoita. Hempeitä, koskettavia, hauskoja, hullunkurisia. Kaikkea. Ja sitä ne rakkaustarinat ovat. 

Olen iloinen ja valtavan ylpeä tästä ihanasta kappaleesta ja ilmiöstä. Kampanjaan voitaisiin lyödä takuuleima: Vain minuutti tällä sivulla palauttaa uskon rakkauteen 100%. 

Tästä linkistä pääset kuuntelemaan Mikon kappaleen: Mä olen tässä ja Spotifysta tästä. Ja, kun tähän linkkien jakamisen makuun ollaan nyt päästy, niin tästä pääset lukemaan Iskelmän uutisen aiheesta.

Mä olen tässä. Satoi tai paistoi. Vaikka Lissabonin sateisilla kaduilla.





perjantai 6. marraskuuta 2015

Vastakohtien Portugali


Pieni maa, paljon puolia.


Vuorotellen kauniita prinsessamaisia palatseja ja hylättyjä, harmaina pystyyn rapistuneita rakennuksia. Käsi kädessä loisto ja rappio, parhaina naapureina.


Historia ja nykyhetki sulassa sovussa keskenään.




sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Adeus Helsinki, bom dia Lisboa!




 Heippa hei työt, Portugali kutsuu. Tervasaaren ranta vaihtuu Atlantin aaltoihin, viinikaappien valikoima Douron jokilaakson viinitiloihin. Odotan löytäväni lautaseltani mielenkiintoisia mereneläviä, uusia viinejä, kiehtovaa arkkitehtuuria, auringon välkettä, kiireetöntä yhdessäoloa, kaunista ja erikoista portugalin kieltä, persoonallisia kahviloita, merituulta ja seikkailuja.

Adeus, Helsinki! Bom dia, Lisboa! 

sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Go ahead, make my day


 Tosielämän Vain Elämää -jaksossa oli tänään vuorossa Annan päivä. Kokonainen ihana sunnuntai aikaa leikkiä turistia kaupungilla. 

Jokaisen pitäisi aina toisinaan heittäytyä turistiksi omassa kotikaupungissaan: ihastella maisemia, vaellella päättömästi kaduilla, kulkea kamera kaulassa roikkuen ja valokuvata kaikkea mahdollista kuin kunnon japanilainen matkaaja.







Istuin turistien kanssa Tuomikirkon portailla lämpimän syysauringon loisteessa. Kuvasin salaa ihmisiä aina kun tilaisuus tarjoutui. Nautin auringosta, merituulesta ja suunnittelemattomuudesta. Ajelehdin kuin kaarnalaiva Tokoinlahdella.


Kävelin kaduille, joilla en tavallisesti kävele. Istuin laiturilla ja vain katselin. Ja kävelin, kävelin, kävelin. Ja kuvasin, kuvasin, kuvasin.





Käyskentely rentouttaa, selkeyttää ajatuksia ja kirkastaa mieltä. 
Minun ajatukseni kirkastuivat ja tajusin, että miunun täytyy leipoa amerikkalainen juustokakku värikkään ja seesteisen sunnuntain päätökseksi. Sitruunainen tuoksu leviää juuri uunista!

perjantai 18. syyskuuta 2015

Matkasuunnitelmia




Tässä hieman opiskeltavaa seuraavalle kolmelle viikolle. 
Portugali -tuskin maltan malta odottaa, että saamme tutustua sinuun!

maanantai 7. syyskuuta 2015

Riippumattoajattelija Instagramissa

Hei, olen vallan unohtanut kertoa, että onhan Riippumattoajattelija Instagramissa, nimellä annaikavalko. Sinne tallentuvat löydöt, ohikiitävät hetket, arjen sattumukset, pienet ja suuret asiat puhelimen kameran kautta. 

Kuvia pääset seuraamaan tietokoneella tästä linkistä Riippumattoajattelija Instagramissa . 


keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Tervetuloa syyskuu

Syyskuun aloitus. Kuva Positiivareiden vuoden 2015 seinäkalententerista. 

keskiviikko 12. elokuuta 2015

torstai 6. elokuuta 2015

Täydellinen kesäpäivä


Lämmin ja aurinkoinen aivan aamusta saakka
Ei mitään tekemistä
Riippumatto omenapuiden välissä
Kuuma
Laatuaikaa kirjan kanssa
Kitken kasvimaata, koska iltapäivä on niin ihanan pitkä
Takaisin riippumattoon



Taidanpa kitkeä vielä vähän
Takaisin riippumattoon
Kerään vadelmia
Kuuma
Taidanpa valokuvata kukkia


Ei kenkiä koko päivänä
Lisää vadelmia
Ei pihalta poistumista koko päivänä


sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Parhaat gluteenittomat letut

Olen jo kerran julistanut löytäneeni täydellisen gluteenittoman lettureseptin. Nyt taidan perua nuo sanani. 

Nimittäin NYT olen paistanut täydellisiä gluteenittomia lettuja! Toistaiseksi julistan nämä letut täydellisimmiksi gluteenittomiksi letuiksi.

Oikeita lettuja. Sellaisia kuin lapsuuden letut. Käärityivät niin kauniisti vadelma-granaattiomenahillo ja kermavaahto sisällään, että liikutun vieläkin niitä muistellessani...

Resepti:

3 kananmunaa
6 dl maitoa
0,5 dl vissyä
3 dl Viljatuotteen gluteenitonta jauhoseosta (tummaa tai vaaleaa)
1 rkl kookossokeria
1 tl suolaa

Paistamiseen voita tai kookosöljyä. Tai molempia!

Viljatuotteen gluteenittomat jauhoseokset ovat kerrassaan mainioita. Usein valmiit gluteenittomat jauhoseokset ovat nimittäin suorastaan kauhistuttavia. Esimerkiksi Semperin gluteenittomat tuotteet ovat aivan Frankensteinin ruokaa eikä niitä saisi sisällysluettelon perusteella kutsua elintarvikkeiksi.

Letut olivat niin hyviä, ettei mielessä ehtinyt edes vilahtaa kuvan ottaminen!


keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Laulu raikaa!

Eilinen auringonpaiste on hautautunut sadepilvien taakse mököttämään. Se saa Riippumattoajattelijankin naaman mutruun. Riippumattoajattelija kun haluaisi vain tuntea auringon poltteen ihollaan ja nukahta kirja kädessään aurinkoon. Mutta mutta! Mutteripannu poriseman hellalle ja kahvin lämmittävät sormet näppäilevät tämän osoitteen:

Ja muistan taas: "Murheet meille liikaa maksaa, en turhaan niihin tuhlaa,
Ilon kautta hautaan saakka mä hymyyn sijoitan"


Aurinkoa tai ei, tämäkin päivä on hyvä päivä päättää tehdä kaiken mahdollisen ja mahdottoman.


p.s Videon lopussa saattaa näkyä tuttuja kasvoja ;) 

perjantai 12. kesäkuuta 2015

Helsinki-päivä 2015

Helsinki-päivä 2015 on ollut hieno päivä minun ja Helsingin suhteelle -laatuaikaa yhdessä!















Helsingin ja minun päivästä täydellisen tekivät Valokuvataiteen museo, meri, Hietsun kirppis, The Cock- ravintolan lounas, Kaartin soittokunta Espan lavalla ja Radio Aallon konsertti Kaisaniemenpuistossa sekä AURINKO!

Ja parasta on se, että vielä on muutama tapahtuma illalle jäljellä. Ja aurinkoa.