tiistai 2. heinäkuuta 2013

Ruusun aika

Ruusu-vanilijakastike

1. Kerää pihaltasi (tai yöllä salaa naapurin pihalta) ruusun terälehtiä noin kourallinen (tai niin paljon kuin kuun valossa hädissäsi ehdit survomaan taskuihisi ennen kuin naapurin koira alkaa haukkua).


2. Laita ruusun terälehdet 4 dl maitoa ja kiehauta nopeasti. Jäähdytä ja anna ruusumaidon olla jääkaapissa yön yli.


3. Siivilöi terälehdet pois maidosta


4. Tee ruusumaidosta vanilijakastike:


-4dl ruusumaitoa

-1 kananmuna
-1 rkl perunajauhoja
-3 rkl hyvälaatuista sokeria (kookossokeri)
-hippunen vanilijajauhetta


Sekoita kunnolla kylmä maito, muna ja perunajauhot kattilassa.
Kuumenna seosta koko ajan hämmentäen kunnes seos sakenee ja pulpahtaa kerran. Älä anna kiehua! Ellet halua liisteriä remonttihommiin...
Siirrä kattila siis pois levyltä tai vaikkapa kylmään vesihauteeseen, lisää sokeri ja vanilijajauhe. Jos käytät kookossokeria, niin älä säikähdä: se värjää kastikkeen hieman ruskeaksi.

Tarjoile vaikkapa omenapaistoksen kanssa. Ruusunterälehtiä kannattaa nyt keräillä pakkaseen talteen, väri ja tuoksu säilyvät ihanasti ja tuovat sitten joskus kesän talven keskelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti