sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Andorra, Andorra, Andorra..

Tämä video kertoo Andorrasta kaiken tarpeellisen.

Andorra ja Pyreneet





Löytyy sitä lunta täältäkin, tosin täytyi ensin ajaa autolla neljä tuntia sitä etsimään. Andorrassa voi esimerkiksi lasketella tai lasketella. Tai vaihtoehtoisesti voi vaikka lasketella. Itse tyydyin katselemaan laskettelurinteitä kamerasta, sen verran pelaa vielä itsesuojeluvaisto. Tosin ehkä sen kalliin matkavakuutuksen takia olisi pitänyt tulla mustasta rinteestä alas, yhdellä suksella ja takaperin. Pääkaupunki Andorra la Vella on laakson pohjalla oleva ostoshelvett..siis paikka, joka houkuttelisi kyllä heikomman terveysintoilija-ituhipin ostamaan kärrikaupalla alkoholia, tupakkaa ja hajuvesiä. Ostokset kassissa voisi sitten vaikka tunkea autolla keskustan ruuhkaan. Andorrasta mukaan tarttui ihania luomuostoksia: luomuvalkoviiniä (Äiti, en juo sitä..käytän..hmm..pesuaineena), luomuspelttiä, luomusoijakastiketta, luomurusinoita, luomusitruunoita, pellavansiemeniä, kunnon oliiviöljyä ja laadukasta ruususuolaa. Ah!
Paluumatkalla ajelimme takaisin Ranskan ja rannikon kautta ja nautimme mahtavista maisemista, jotka ajomatkan aikana vaihtuivat lumihuippuisista vuorista ja vanhoista pikkukylistä hedelmäviljelyksiin ja lopulta Välimereen.




Cadaqués



















Cadaqués. Soma rantakaupunki, ainakin näin turistikauden ulkopuolella, jossa Dalit ja Picassotkin vaeltelivat aikanaan. Ehkäpä juuri heidän vetovoimastaan johtuen Cadaqués onkin suosittu kesä -ja viikonloppuasuntojen paikka.

sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Els Tres Tombs






















Tänään Kataloniassa vietetään matkaoppaan mukaan päivää, jolloin "ratsastajat panevat päälleen hännystakin ja päähänsä silinterihatun ja ratsastavat kaupungissa kolme kierrosta eläinten suojelupyhimyksen pyhän Antoniuksen muistoksi". Aamulla täälläkin satamassa vilisi kävelijöitä kaikenlaisine koirineen ja toppatakkeihin ja lippahattuihin pukeutuneet ratsastajat kopsuttelivat kaduilla...


Pyhän Antoniuksen ja eläinten kunniaksi muutama eläinpitonen otos eiliseltä. Vierailtiin pienellä maatilalla ja sain hieman kosketusta paikallisiin, enemmän tai vähemmän karvaisiin, kavereihin!
Uskomatonta, että uskalsin pitää tuota käärmettä kädellä! Todella mielenkiintoisen tuntuinen otus, suosittelen.












perjantai 15. tammikuuta 2010










Tukikohtana edelleen l'Estartit. Juuri nyt aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta ja istun parvekkeella... Lupaan palvoa aurinkoa koko sydämeni pohjasta, niin että se pian lämmittää Suomessakin! Yllä muuutama kuva viime viikon kävelyretkeltä rannalla. P.S Äiti, en suinkaan hypi missään vaarallisissa paikoissa, kuten kallioilla...

tiistai 12. tammikuuta 2010

l'Estartit. Näkymä avautuu pimeydessä lepäävään satamaan -ja sisälle asuntoon.

maanantai 11. tammikuuta 2010

Cafè





Valkoinen kyyhkynen!


Gironan katedraalin juurella tapasin ystäväni lapsuudesta. Hei Valkoinen Kyyhkynen!
(Jos törmään vielä Jomppa Taamiin tai Antti Paavolaiseen kerron...)