perjantai 9. joulukuuta 2016

Nyhtökauraa lautasella


Nyhtökaura eli Nyhtis. Melkein hävettää myöntää kuinka kauan minulla meni ennen kuin testasin nyhtökauraa ensimmäisen kerran.

Varsinkin, kun tuote on loistava!

Nyhtökauran saapuminen lautaselleni viivästyi, koska elin keskustahippikuplassa ja kuvittelin super suositun Nyhtiksen olevan aina jatkuvasti loppu kaikkialta ja saadakseni sitä käsiini minun pitäisi jonottaa Ruohonjuuren edessä puoli yötä ja viedä kylmäaltaan viimeinen paketti lopulta nälkäisen vegaanin käsistä viekkaudella.

Mutta kappas vain, ihan naapurissa, työmatkani varrella Kruununhaan ihanassa Anton&Anton -kaupassa on Nyhtökauraa aina saatavilla. Pienessä kivijalkakaupassa kysyntä ja tarjonta kuulemma ovat hyvin tasapainossa ja hylly ei ammota tyhjyyttään. Mahtavaa!

Ja kuinka hieno raaka-aine tämä onkaan, suorastaan hykertelen tästä. Lihan ostaminen ei nimittäin ole ihan mutkatonta. Haluan ostaa vain sellaista lihaa, jonka elämää, kuolemaa ja päätymistä lautaselleni pystyn ajattelemaan myös syödessäni ilman. Siispä ostoskoriin ei voi päätyä perus halppislihaa marketista. (Okei, joskus ostan alennuksessa olevia lihoja, sen verran voin tehdä myönnytystä, 30% pois hinnasta- 30% pois omastatunnostani ;)) 

Itse olen Nyhtiksellä korvannut lihan pastakastikkeessa, lämpimissä voileivissä, wokissa, pizzassa, tortilloissa, chili con (tai nyt siis sin) carnessa -missä vain! Suutuntumaltaan Nyhtis muistuttaa mielestäni hyvällä tavalla purkkitonnikalaa. Se on pehmeä, miellyttävä, tavallaan melko huomaamaton. 



Meillä nyhtökaura kutsutaan ruokapöytään tästä lähtien joka viikko!