tiistai 6. syyskuuta 2016

Muuttaako koiran hankkiminen elämää?

Kyllä.



1. Ulkoilet monta kertaa päivässä. Myös kummallisiin kellonaikoihin. Voit oppia kotikaupungistasi uusia asioita aivan uudessa valossa. Kirjaimellisesti, koska kortteli näyttää erilaiselta aikaisen aamun valjetessa ja yön pimeydessä.
2. Puhut 95% koiristasi.
3.Ajattelet 99% koiriasi.
4. Puhut aivan höpöjä. Kuten "Voi Annan pikku mamut, rakkauspakkaukset, Indipindi ja Maddupaddu" Häpeät, mutta laajennat vain sanavarastoasi entistäkin hempeämmäksi ja älyttömämmäksi.
5. Koiranmakkara tuoksuu hyvälle. 
6. Kotiin saapuminen on aina yhtä juhlaa ja riemua, koska saat pyytettömän rakkauden hyökyaallon ja suuren ilon aateloiman vastaanoton joka kerta. Vaikka olisit käynyt vain viemässä roskat.
7. Tutustut uusiin ihmisiin niin koirapuistossa kuin ihan vain kadulla. Elämäni sosiaalistui aivan hurjan paljon heti Indyn saavuttua. Olen kiitollinen kaikista isoista ja pienistä jutteluhetkistä, ne ovat tuoneet suunnattoman paljon iloa minulle.
8. Tutustut naapureihin. Niihinkin, joille ennen vain moikkasit rappukäytävässä, sillä koirat rikkovat jään ja aina tulee vaihdettua muutama sananen enemmän kuin pelkkä tervehdys.
9. Käsityksesi siisteydestä muuttuu radikaalisti. Nykyään aluslakanan imurointi vaikuttaa vallan hygieeniseltä ja raikkaalta ratkaisulta ennen nukkumaan käymistä. 
10. Rikoit periaatteitasi ja nukut koiralauman kanssa yösi. Sinulla on 15cm tilaa käytössäsi ja opit nukkumaan yösi todella kummallisissa ja takuulla epäergonomisissa asennoissa.
11. Kadut periaatteiden rikkomista toisinaan. Katso kohta 9 ja 10.
12. Heräät onnellisena joka aamu, koska Madde tuijottaa sinua 5 senttimetrin päässä pää tyynylläsi ja näyttää maailman onnellisimmalta pikku koiralta ja Indy hiippailee juuri Akin selän päällä valmiina herättämään tämän lipomishyökkäyksellä ja näyttää maailman onnellisimmalta pikku koiralta.
13. Hyvästi ulkomaanreissut ainakin tältä vuodelta. En uskalla edes ajatella kuinka kalpea olen tänä talvena. Edessä piiiitkä talvi.
14. Et ymmärrä kuinka koskaan ikinä milloinkaan voisit edes harkita koiriesi hoitoon jättämistä, jotta pääsisit kaipaamallesi matkalle.
15. Tarvitset teippurullan. Olet karvakasa.
16. Et ymmärrä kuinka koirien omistajat voivat käydä kokopäivätyössä. Itse pystyn juuri ja juuri olemaan poissa koirieni luota 4 tuntia kestävän osa-aikatyöpäiväni ajan.
17. Vaadit mielessäsi mammalomaa koirien saavuttua.
18. Ostat koirille kalliita herkkuja ja et todellakaan ostaisi itsellesi mitään sen hintaista.
19. Toivot ikuista kesää tai nopeaa ilmastonmuutosta, koska koirien ulkoiluttaminen talvella tuskin on mukavampaa kuin kesällä. 
20. Katsot kotisi tekstiilejä aivan uudesta näkökulmasta. Koiraa on (irtoaviin) karvoihin katsominen.
21. Vietät koiranruokaosastolla enemmän aikaa kuin muilla kaupan osastoilla ja luet koirien herkkujen pakkaustekstejä kuin Hesarin kuukausiliitettä.
22. Instargam-tilistäsi päätellen maailmasta ovat kadonneet kaikki muut kuvausaiheet paitsi Indy ja Madde.
23. Tämänkin kirjoittaminen haastavaa, koska Madde kiipeää syliisi koko ajan ja haluaa hellyyttä. Ja kosketella naamaasi märällä pikku kuonolla.
24. Elämäsi on erilaista kuin ennen. Täynnä rakkautta, karvaa, lipaisuja, naurua, hellyyttä, lämpöä, ulkoilua ja iloa.