sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Gluteenittomat skonssit, darling!

4,5 dl riisijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl makeutusta: kookossokeria
75 g voita
2 dl nestettä: maitoa
1 kpl kananmuna
ripaus suolaa


Nauti skonssit lämpöisinä kera kermavaahto-rahkaseoksen&vadelmahillon. Ja of course my darling, kera teekupposen! 

Ehdoton hillojen kuningatar on ranskalainen St. Dalfour jonka valikoimista löytyy luonnollisesti sokerittomia hilloja, jotka on makeutettu rypäle- ja taatelimehulla. Erityisesti juustotarjottimen vakiovieras viikunahillo ja viehättävä vadelma-granaattiomenahillo ovat raivanneet tiensä suosikkieni joukkoon. Ja voi herran jestas, netistä juuri löysin, että valikoimaan kuuluu myös appelsiini-inkiväärihillo! Kuinka herkullista sen täytyykään olla.

Jos käy niin, että huomaat hillon jämien homehtuneen purkin pohjalle, hymyile entistäkin leveämmin: näitä laatuhilloja ei ole täytetty säilöntäaineilla. Ole siis nopea ja syö hilloa säästelemättä!

Voi kunpa suomalaisetkin hillojen tekijät ymmärtäisivät, että valkoisen sokerin ja säilnöntäaineiden pumppaaminen hillopurkkiin, niin että kansi paukkuu, on erittäin last season...

As a matter of fact, on muuten tunnustettava, että tämä gluteeniton versio ei aivan vedä vertoja aiemmin Leibomo Limbun ohjeella leipomilleni skonsseille, joissa muistaakseni käytin spelttiä. Mutta teekutsuille osallistuva keliaakikko tai vehnäallerginen ilahtuu varmasti näistä.






sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Paahdetut pähkinät

Paahdetut pähkinät ovat kylmien talvi-iltojen ilo. Lämpimästi polttelevat mausteet ja runsas hunaja vievät kielen mennessään. 


Paljon suolaa, reippaasti mustapippuria, tunteella cayannepippuria, ihanan paljon hunajaa ja sopivasti oliiviöljyä. Noin 7-10 minuuttia 200 asteessa.  

Yksinkertaista, terveellistä, hyvää!

maanantai 2. helmikuuta 2015

Ruokahihhulin 10 käskyä

 Tämä Ylen juttu osuu Riippumattoajattelijaan jälleen kerran oikein kunnolla. Melkein kaikki näistä käskyistä olen kivitauluuni hakannut. Kannattaa tutustua ruokahihhulin 10 käskyyn tätä klikkaamalla.

Ja hei, kuten muinainen viisaus sanoo: 

Kaikilla on oikeus omaan mielipiteeseensä, kunhan se on sama kuin minulla!