maanantai 25. elokuuta 2014

Ruokahihhulin linkkivinkki osa 2

Sanna Ukkola kirjoittaa tässä YLE:n blogissaan silkkaa asiaa:

Sokerilla kyllästetyt lapset.

Ei muuta lisättävää.

perjantai 15. elokuuta 2014

Ruokahihhulin linkkivinkki

Tämä kirjoitus ei ole vanhentunut lainkaan kolmessa vuodessa. Vieläkin tikahdun nauruun sitä lukiessani. Kyllä, nauran itselleni ja kovaa naurankin.  Ylen kolumni "Sananen: Äitilläs oli nälkä" osuu niin hyvin minuun, että uppoan kuin Laivanupotuksen paljastunut paatti.

Linkki: "Sananen: Äitilläs oli nälkä"






Kolumnin viimeinen kappale olisi kyllä voinut jäädä kirjoittamatta. Kirjoittaja turhaan lytistää oman nokkelan kirjoituksensa  päälleliimatullla jeesustelulla. Se, että muualla maailmassa on nälänhätä, ei tarkoita sitä, että meidän täällä pitäisi syödä mitä sattuu ja tyytyä kuraan. Olkaamme iloisia ja kiitollisia siitä, että voimme valita paremman ruoan.

sunnuntai 10. elokuuta 2014

lauantai 2. elokuuta 2014

Poikkea Pomarkkuun!

Pomarkun keskusta on kaunein ja viehättävin pikku kylän keskusta mitä olen Suomessa nähnyt. Se on paljon sanottu, tiedän. Suuret hyvässä kunnossa olevat puukartanot, pienemmät puna-keltaiset puutalot ja hienosti kivijaloillaan seisovat ulkorakennukset värittävät maalaismaisemaa ja tönöttävät paikoillaan ihan pokkana. Ihan pokkana: "Hei tässä me nyt ollaan, hienosti säilyneenä ja kunnostettuna kokonainen kylällinen puutaloja. Niin kartanoiksihan meitä muualla kutsutaan, mutta täällä me ollaan ihan taloja vaan."

Kaiken kruunaa maisemaa halkova joki, joka kylän keskustan kohdalla kuohuu koskena.

Epäilen eksyneeni kesäteatterin lavasteisiin tai matkustaneeni ajassa.