torstai 31. heinäkuuta 2014

Koivuhuuhde hiuksille

Nyt on luvassa kesäinen ja perinteinen hiusten hoito-ohje.

Kerää kaksi kourallista koivunlehtiä ja kaada niiden päälle litra kiehahtanutta ja hieman jäähtynyttä vettä. Sulje lasipurkin kansi kiinni ja kunnon ravistus! Koivunlehtiä ja vettä ravistellaan hetki oikein olan takaa, niin että purkin sisältö vaahtoaa. Anna veden jäähtyä kylmäksi ja huuhtele sillä hiukset.

Huuhde jätetään hiuksiin. Koivu hoitaa päänahkaa ja tekee hiuksista kiiltävät ja pehmeät. Ja mikä tuoksu!

Hiuksia vahvistavan huuhteen saa, kun lisää koivuhuuhteeseen rosmariinia.



maanantai 14. heinäkuuta 2014

Kurkistus Gironaan ja Barcelonaan 2014



Gironan kaupungin muurin viisautta ja tietoa. Salaperäiset puistot, pikku kadut, kiviset portaat -niistä on Gironan kaupunki tehty.



Äänestys Katalonian itsenäistymisestä lähestyy. Katalonian vapauslippuja roikkui joka parvekkeella ja ikkunassa, jopa enemmän kuin aiemmin.






Matkan virallinen kissakuva.



Barcelona! Löysimme uuden suosikkikaupunginosan. Barri Goticin kadut tuntuivat liian vilkkailta, mutta Via Lateinan ylitettyä alkaa viehättävän verkas El Borin kaupunginosa. Rauhallinen, aito, pieniä aukioita, persoonallisia pieniä ravintoloita, tavallista elämää kaduilla. M'agrada molt!




 Näimme Gironan pääaukiolla castellersien huikean ihmistornin rakentamisen. Suloista yhteisöllisyyttä, musiikkia ja fysiikkaa. Näillä alkoi hieno juhannusilta eli Sant Joan.