perjantai 21. kesäkuuta 2013

Juhannus

Hyvää juhannusta kansallismaiseman keskeltä! 

Juhannuksena kannattaa muistaa yksi asia. Ei kannata hukkua tilastoihin. Olisi todella tavanomaista ja tylsää esimerkiksi hukkua juhannuksena, kuolla tieliikenteessä juhannuksena, kadota kokkoreissulla juhannuksena, järjestää aseistettu piiritystilanne juhannuksena... Todella mielikuvituksetonta, sitä ajautuisi vain numeroksi iltapäivälehden lööppiin ja musteeksi muiden lukujen joukkoon poliisin papereihin. Ei, ei, ei, sen verran huomionkipeä drama queen kannattaa olla, että säästää soutuveneestä horjahtamisen tai pää edellä rantaveteen hyppäämisen vaikka sitten heinäkuun puolelle.

Täällä Punkaharjun Valtionhotellissa vietetään juhannusta 70-luvun merkeissä. Jo näin aamutuimaan olen nähnyt pitsihuvilan liepeillä varsin vetävän respatytön sinisessä minimekossaan, jonka suurilla kukkakuvioilla onnittelisi joukon ylioppilaita ja aulabaarin neidon suurilla kehyksillä kehystäisi helposti Taistelevat metsot. 



Itse lähden kohta aamupalalle ja puen päälleni äidin vanhan ihanan kukkamekon. Iltapäiväksi töihin laitan kokkitakin seuraksi kunnolla hulmuavat hippilahkeet. Rauhaa&rakkautta keittiöön. 

Itselläni juhannus taittuu työn merkeissä, mutta jos haluaa grillin tai kokon loisteessa lukea, niin juhannuslukemiseksi löytyy vaikka mitä! On Hannu Salaman Juhannustanssit, Tove Janssonin Muumi ja Vaarallinen Juhannus, F.E. Sillanpään Ihmiset suviyössä tai vaikkapa William Shakespearen Juhannusyön uni. Noita minä lueskelisin kukkaseppele päässä laiturilla...

Illalla kerään, kuten jo ihan lapsesta asti olen joka juhannus kerännyt, seitsemän erilaista kukkaa tyynyni alle ja näen kauniita, vai pitäiskö sanoa komeita unia sulhasista...Jännittää ihan!




sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Punkaharjulla








Tässä hotellissa yöpyvät onnekkaat matkaajat. Valkoista, vaaleanpunaista, hennon vihreää. Liljoja, ruusuja, ikivanhaa puuta, pitsiliinoja. Mäntymetsä, takana välkehtivä Saimaa. Historiaa, saatan kuulla askeleet, jotka ovat vuosisatojen saatossa näitä käytäviä täyttäneet.


sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Viisaita sanoja


"Älä kysy itseltäsi, mitä maailma tarvitsee.
Kysy itseltäsi, mikä saa sinut eläväksi.
Lähde sitten tekemän sitä.
Maailma tarvitsee ihmisiä, jotka ovat alkaneet elää."

-Howard Thurman

Pitää muistaa unelmoida! Tehdään suunnitelmia, niitä ihan pieniä ja suuren suuria, helppoja ja vaikeita, järjettömiä ja itsestäänselviä, katsotaan ihan vain tähän hetkeen ja samalla kauas, kauas tuntemattomaan tulevaisuuteen. Nyt!





tiistai 4. kesäkuuta 2013

Valmistujaispäiväni!

Tässä linkki, joka paljastaa arkeni. Tällaista se on. Kiitos Riikalle linkistä!

Tänään olen valmistunut kokiksi Ravintolakoulu Perhosta. Pistää hymyilyttämään hieman tämä elämä! Hienoakin hienommat kaksi vuotta, huikeita ihmisiä, uusia ihania ystäviä, mahtavia makuja, erilaisia seikkailuja, mielenkiintoisia töitä, raikkaita tuulia, niin paljon uutta. Kiitos elämä näistä ja paljosta muusta.